Hizmetler

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

blank

İngilizce “Search Engine Optimization” anlamına gelen SEO, dijital pazarlamanın en önemli alanlarından biridir. “Arama Motoru Optimizasyonu” ile Türkçe ifade edilen SEO, sitenizi arama motoru sıralama ölçütlerine göre optimize etme sürecinin tamamıdır. Aradıkları içerikle ilgili en alakalı ve kesin veriler. Sitenizi ön plana çıkarmada ve diğer sitelerden öne çıkmada çok önemli olan SEO süreci, sitenizi Google ve diğer arama motorlarının sıralama ölçütleriyle uyumlu hale getirir.

Bee Medya olarak gerçekleştirdiğimiz yüzlerce çalışma sayesinde, referanslamanın bir takım çalışması olduğunu kolayca ifade edebiliriz. SEO çalışmasının başarılı olabilmesi için müşteri ve ajansla işbirliği içinde bağlamsal ve teknik düzenlemeler yapılmalıdır.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışması sadece belirli arama terimlerinde sıralamanızı yükseltmekten daha fazlasıdır. SEO çalışmasının amacı, kullanıcı isteklerine göre en doğru bilgileri ve hizmetleri sunmaktır. Bee Medya olarak, SEO hizmetleri sunduğumuz şirketlere en faydalı olacak içeriği sağlamak, arama motorları tarafından bu içeriğe teknik erişimi kolaylaştırmak için bağlantı iyileştirmeleri yapıyoruz ve içerik kalitesini arttırıyoruz.

SEO uzmanlarından oluşan ekibimiz, sürekli kendinlerini geliştirmek amacıyla eğitimlerine katılıp yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri takip edip, SEO yeniliklerini profesyonel bir şekilde işlerine yansıtarak sürekli gelişmektedir.

Neden SEO Yaptırmalıyım?

SEO çalışmaları işletmeler, e-ticaret şirketleri, haber siteleri ve birçok blog için büyük bir dijital pazarlama ağına sahiptir. Başarılı olduğunda etkili olabilecek SEO çalışmaları ile ürünleriniz ve hizmetleriniz ilgili anahtar kelimeler tarafından belirlenecek ve ilk sayfaya ulaşacak, marka bilinirliği ve satış oranlarınız artacaktır. İyi bir SEO çalışması birçok şirket için etkili bir pazarlama yöntemidir.

SEO Teklifleri Nasıl Belirlenir?

SEO fiyatlarının kabataslak belirlenme yöntemi, yapılan işe ve verilen emeğe göre, kelime üzerine ya da aylık olarak belirlenir. Mesela birkaç gün sürecek bir SEO çalışması ile aylarca sürecek bir çalışmanın SEO fiyat teklifi aynı olmayacaktır. Bu yüzden her web sitesi için farklı bir fiyat belirleme yöntemi uygulanacaktır.

  • Web sitenizin geçmişinin nasıl olduğu
  • Hedeflenen konuma ulaşmak için ne kadar süre uğraşmak gerekir
  • Web sitenizin bulunduğu sektör nedir
  • Web sitenizin yapısı ve kodlaması nasıl işlenmiş
  • Web sitenizin yükselmesi istenen anahtar kelime sayısı kaç tanedir
  • Hedeflenen anahtar kelimelerin rekabet oranı ne kadar yüksek
  • Profesyonel ve kurumsal SEO uzmanları tarafından oluşturulmuş piyasa fiyatlarının ortalaması nedir
  • Hedefe ulaşmak adına ek hizmet gerekir mi

 

Site İçi SEO Çalışması Nedir?

Sitenin temelini oluşturan bileşenlerin düzgün işleyişini analiz etmek ve geliştirmek, yerinde SEO çalışmalarının bir parçasıdır. Bu süreçte web sitesinin teknik performansı gerçekleştirilir ve daha sonra web sitesinin performansı ve teknik bölümleri iyileştirilir. Bu analizlerden sonra, sitenizin görünümü ve hataları arama motorları tarafından belirlenir ve web sitelerinin teknik ekipleriyle paylaşılır. Bu çalışmalardan sonra, web siteleri Google tarafından dizine eklenmeye başlayarak bağlantılı kullanıcılara çok daha kolay ulaşır ve aramalara daha fazla girer.

Site Dışı SEO Çalışması Nedir?

Siteyi güvenilir ve kaliteli kaynaklarla tavsiye etmek için yapılan çalışma, yani sitenin güvenilirliği ve kalitesinin bir imajını oluşturmak için site dışı SEO çalışmaları oluşturmaktadır. Google’da, bir web sitesi gerçekten güvenilir kaynaklardan bağlantılar (yani atıfta bulunma) alırsa, bu web sitesi de iyi kalitededir ve kullanıcılara gösterilmek için uygundur. Bu mantığa dayalı site dışı SEO çalışmaları, web sitelerinin prestijini artırmak için güvenilir ve saygın kaynaklar tarafından önerilmektedir.

Bir yanıt yazın